keskiviikko 29. kesäkuuta 2016

Estevalmennus

Hei.

(c)Äiti 
Ekassa kuvassa näkyy osa ekaa tehtävää. 
Meillä oli ensin siis ravipuomit siitä kaareva linja kuvassa näkyvälle tehtävälle ja sen jälkeen kaareva linja ravi puomeille. Ekat puomit suju ihan hyvin siitä jatkettiin ravissa puomi este puomi tehtävälle mutta esteen jälkeen piti olla laukassa ja siirtyä takaisin raviin. Me kyllä mentiin ne ravi puomit välillä sujuvasti ilman koistelemista laukassa. Kuvassa näkyy esteen lopullinen korkeus ja radu hyppäs viimisenkin ravissa eikä pudottanut kertaakaan puomia. Tajusin myös että tehtävä oli tosi hyvä ja aijon tehdä sitä joskus uudestaan. 
(c)Äiti
Seuraavassa tehtävässä tultiin vesimatto ja sen jälkeen portti niin sanoitulla kahdeksikolla. Kaikki lähestymiset tuli ihan ok ja ne vävän parantui kun sain radun parempaan laukkaan. 

(c)Äiti

Sitten tultiin vesimatolle mutta eri suunnasta. Lähestyminen onnistui hyvin ja hyppykin oli mun mielestä hyvä. Siitä sityten jatkettiin okseri pysty linjalle ja ne kumpikin lähestyminen onnistu ja niihin tuli kumpaakin hyvät hypyt. Siitä mentiin portille ja se lähestyminen oli ihan ok ja hyppy oli kan ihan ok. Siitä mentiin okserille joka oli linjalla ja se meni ihan ok. Sitten mentiin pystylle ja kaareva linja vesimatolle ja ne onnistui kans ihan ok. 

Äiti 
Sitten tultiin pysty ja kaareva linja vesimatolle. Pysty tuli ihan ok mutta vesimatolle se tuli vähän lähelle. Siitä mentiin sarjalle ja siinä se tuli vähän pohjaan ja sit se teki yhden askeleen väliin yhden ja töpö askeleen. Siitä jatkettiin suoraan neljä askelta pystylly ja siinä radu lähti hyppyyn vähän kaukaan kun askeleet ei ihan sopinut. Tultiin sama tehtävä uusuksi ja se meni nyt paremmin. Ainoo et se lähti taas pystyllä hyppyyn vähän liian aikasin.  


Äiti

Sitten tuli eka rata. Eka oli vesimatto ja se tuli ihan ok. Tokana oli okseri pysty linja ja ne tuli kumpikin ihan hyvin. Siitä tuli sitten okseri okseri linja ja ne meni ihan ok. Siitä mentiin pysty vesimatto linjaan ja se meni ihan ok. ja siittä mentiin sarjalle ja se meni hyvin ja sitten kolme askelta pystylle  ja se meni hyvin. 



Sitten tultiin rata uusiksi mutta se ei mennyt alkuun mitenkään hyvin eka hyppy oli ihan ok mutta sitten se tuli liian lähella ja samoin seuraavallekkin se tuli liian lähellä. Sitten askeleet ei osunut kohdalle niin Radu kielsi seuraavalle esteelle, Radu on niin varovainen et jos se huomaa et askeleet ei sovi niin se mielummin kieltää kun tiputtaa puomin. 
Me tultiin sitten koko rata alusta uudelleen ja pyysin radun parempaan laukkaan ni sitten kaikki onnistu ja tuli hyviä lähestymisiä.  
Tulin mun mielestä vielä koko alku radan uusiksi sitä ei vaan valitettavasti näytä olevan videolla. Eli siitä jäi nyt pois sarja ja viiminen pysty. Se meni ihan hyvin. 
Emma Peltonen 
Itse olen tyytyväinen tuntiin. En ole silti ikinä joutunut ratsastaa radua esteillä noin kovalla pohkeella. se oli jotenkin todella tahmee mutta sitten kun sain sen liikkumaan ni se liikkui todella hyvin. Luulen että kiimalla oli asiaan jotain vaikutusta. Mä vaan niin tykkään sannasta ja sen tehtävistä. 
Emma Peltonen 

Emma Peltonen 

Emma Peltonen 

Emma Peltonen 

Emma Peltonen 

Emma Peltonen 












4 kommenttia:

  1. Todella kiva postaus ja hieno video. Te meette todella hyvin.

    VastaaPoista
  2. Kannattaa harjoitella esteistuntaa vaikka ihan paikoillaan, huomaan monesti että nouset vain seisomaan jalustimille, tiedän kokemuksesta että esteistunta ei ole helppoa, mutta harjoittelemalla se paranee. =) Helpompi olla mukana hypyissä ja hevosellekkin helpompaa kun istunta on oikein ja jalústimille ei tule niin paljon painoa, eikä näin ollen isomassakin hypyssä jää suusta kiinni =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. juu, luulen että se siitä paranee kun saan vaan hyppyjä alle en ole siis kauaan hypännyt kun vanhalla hevosella en oikein uskaltanut hyppiä ja se oli niin etu pinoinen että sukelletiuin aika usein ja kerran se kaatu melkein mun päälle ja sillon mulla hajos kypäräkin kun ilmeisesti osu sen verran kaviolla kypärään ja se oli nahkanen

      Poista